top of page
ploegfoto_edited.png

Eerste elftal

Klassement

Bezoek de website van Voetbal Vlaanderen voor het huidige klassement van ons eerste elftal.

Staff

Hoofdtrainer        Lander Vermeulen

Hulptrainer           Thomas Soete

Keepertrainer       Johan Lefebvre

wedstrijden

Wedstrijdschema

Komende westrijden?
Volg ons met de RBFA-app

wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

_edited.png
marke.jpg

15/04/2023 - WS Bellegem - KFC Marke

De vorige partij tegen DOOMKERKE leverden ons enkele gele kaarten op zodat PREBEN TOYE en AARON LEFEBRE geschorst vanaf de kant moesten toekijken.  Een serieuze aderlating dus voor de ploeg doch onze trainers vonden oplossingen bij enkele jonge aanstormende talenten.  De eerste 10 minuten brachten ons 4 hoekschoppen.  Op de laatste hoekschop kwam onze AMAURY die op de 9 startte, neer op de voet van THOMAS.  Beiden blesseerden zich hierbij.  AMAURY diende enkele minuten later de strijd te staken. Het werd een eigenaardige 1e helft waaruit we konden besluiten dat wij niet helemaal vol door gingen en MARKE niet kon. Gelukkig konden we 2 keer scoren. Op een nieuwe corner kon ZENO op het half uur met een geplaatste kopbal de 1-0 op het bord koppen.  Even later werd LEON op rechts weggestuurd.  Hij leverde een goede voorzet af die slecht werd weggewerkt. TIJS trapte de herneming op de MARKSE doelman. Enkele minuten later was het GILLES die niet onmiddellijk een aanspeelpunt vond, en dan maar enkele tegenstanders dribbelde en kalm de 2-0 binnen legde. Het begin van de 2e helft zagen we een herhaling van de 1e helft. WS drukte niet door en MARKE kon niet.  Het was wel opletten voor de schaarse tegenprikken.  Zo was er een voorzet vanop rechts die zomaar voorbij het doel rolde zonder dat iemand er zijn voet kon tegen zetten. Rond de 60’ werd er slecht uitverdedigd door MARKE.  JOSHUAN kon onderscheppen en alleen op de keeper af gaan.  Met een welgemikte dribbel over de keeper en 3-0.  Het festival kon weer beginnen. Binnen de 5 minuten werd het 4-0.  JULIEN met een knappe dieptepas op CLEMENT die over zijn man ging en voorzette.  De bal werd door een verdediger in eigen doel verwerkt.  Op de 75’ was het via de rechterkant (ZENO) dat de bal werd voorgebracht. De bal kon gecontroleerd worden door JOSHUAN die vanuit de draai zijn 2e van de middag binnen kegelde. 5 minuten later opnieuw via de rechterkant. Knappe diepe bal van JULIEN, JOSHUAN in snelheid over zijn man met een gemeten voorzet.  JULES duikt op aan de 2e paal en knalt binnen. 6-0. Tenslotte nog een JOSHUAN momentje. Hij krijgt de bal toegespeeld en kapt zijn man uit met rechts om met links binnen te trappen. Onze trainer kreeg nog bijna een hartaanval bij het tegendoelpunt.  Iedereen stond erbij en keek ernaar. Voorzet vanop rechts, harde trap waarbij MAIKE nog de meubelen redde, doch de rebound was voor de MARKSE nr. 15 die een 2e keer scoorde deze namiddag doch deze maal in het juiste doel.  Eindstand 7-1.

Doomkerke.jpg
_edited.png

02/04/2023 -Doomkerke - WS Bellegem

De eerste echte kans was er een voor onze jongens.  Op afleggen van GILLES kan PREBEN schieten. De DOOMKERKSE doelman kan er nog net zijn hand tussen krijgen.  Even daarna een slalom van JOSHUAN vanaf links, kapt naar binnen en schiet op de keeper met rechts.  Ook de thuisploeg steekt de neus aan het venster en MAIKE moet in de voeten.  Op een verre bal van AMAURY kan JOSHUAN afwerken doch hij word afgefloten voor buitenspel.  Momenten later kan JOSHUAN weeral doorgaan op links en pakt zijn man in snelheid die een fout moet begaan.  Iedereen roept strafschop doch de ref legt hem erbuiten.  JOSHUAN trapt de vrije trap in de handen van de doelman.  PENANTI is PENANTI zei een Hollandse voetballer ooit en gelijk had hij.  Er werd zelfs geen kaart gegeven.  Even later diepe bal op GILLES die heel diep gaat en een bruikbare voorzet aflevert doch ook AARON trapt op de keeper. Even later opnieuw goede actie tussen GILLES en AARON op rechts waarbij bal bij PREBEN terecht komt doch op de keeper besluit.  Tegen het einde van de 1e helft word een verre inworp van DOOMKERKE doorgekopt.  De spits gaat ferm door op MAAIKE en scoort onverdiend.  Alweer sluit de ref de ogen en keurt goed.  In de 2e helft groeit de frustratie bij onze jongens en dit maakt het voetballen moeilijk.   Op een hard schot van DOOMKERKE krijgt iemand de bal tegen de arm en wonder boven wonder sluit de ref nu wel strafschop.  MAIKE pakt echter subliem en de rebound wordt tegen de kruising gekegeld.  De 6 supporters van DOOMKERKE ontgoocheld.  Bij een hoekschop aan de overkant kan AARON hard inkoppen doch de doelman haalt spectaculair de bal vanonder de lat.  Het eindoffensief van onze jongens komt maar niet op gang en het is oppassen voor de tegenaanval.  Bij een van die tegenaanvallen kan AMAURY de bal afschermen doch hij wordt gewoon omver geduwd.  Altijd fout doch de ref sloot weer eventjes de oogjes.  De 2-0 kan zo makkelijk tegen de netten. De wedstrijd eindigde tumultueus en de ref floot snel af en zocht snel zijn kleedkamer op.

_edited.png
dentergem.png

25/03/2023 - WS Bellegem - Dentergem

De wedstrijd brak onmiddellijk open met de jongens van WSB in de hoofdrol en onmiddellijk 3 kansen in 5 minuten. Gilles werd op rechts weggestuurd door SEPPE en die zette gepast voor naar de 2e paal waar JOSHUAN bij zijn poging om te scoren de bal tegen de hand kreeg.  Onmiddellijk daarna mooie combinatie CLEMENT met GILLES , de voorzet komt bij THOMAS die aflegt. GILLES trapt rechts naast de paal net naast. Even later opnieuw over de rechterflank via PREBEN ditmaal.  De voorzet wordt door GILLES naast gekopt.  Enkele momenten later een koude douche. Na een foutje op onze rechterflank komt DENTERGEM in overtal.  Er volgt een strakke voorzet waarbij de DENTERGEMSE spits mooi naast MAIKE binnen trapt. Wie dacht dat dit indruk maakte op onze jongens had het mis.  Vocaal aangevuurd door de collega’s van SDJ die in grote getale aanwezig waren koos WSB opnieuw voluit voor de aanval.  Bij een van de hoekschoppen kon de me opgerukte AMAURY zomaar binnentrappen doch hij miste compleet zijn schot van dichtbij.  PREBEN kon zich op de rand van de 16 vrij draaien en trappen doch weer net naast. Een doelpunt kon echter niet uitblijven. CLEMENT stuurde nog eens GILLES in het straatje, die haalt de achterlijn en legt terug naar de inlopende PREBEN die in de rechterbovenhoek binnen schiet.  Pas hervat recupereren onze middenvelders de bal en lanceren deze keer MARTIN op de linkerflank. Er volgde een strakke lage voorzet en GILLES  in 1 tijd tegen de netten.  Het enige wat DENTERGEM nog kon was hier en daar een wanhoop schot vanuit de 2e lijn doch niet op doel. Tegen de rust aan nog een snelle loopactie van THOMAS die de gemeten voorzet van PREBEN met de schouder raakte i.p.v. met het hoofd.  Bal ging naast.  Hiermee gingen we de rust in.  In de 2e helft startte DENTERGEM met een nieuwe opstelling en een vervanging.  Het was echter onmiddellijk opnieuw onze jongens die de neus aan het venster staken. GILLES kon in de 16 goed wegdraaien en schieten doch de bal ging naast. Wat volgde was een 15-tal minuten tactisch steekstel.  Overwicht in het middenveld van DENTERGEM, anderzijds de WSB jongens die bleven aanvallen en meer ruimte kregen.  Op een diepe bal van PREBEN kon JOSHUAN de doelman omspelen in snelheid en met links binnentrappen.  De knikker viel dus langs onze kant en dit was het sein voor een doelpunten festival. Goeie uittrap van onze doelman waarbij bal bij PREBEN komt die het 1 op 1 haalt van de verdediger en die de 4-1 op het bord schiet.  Even later genieten met GILLES die vanaf links 3 man in de wind zet en terug legt op AARON die nipt overschiet. Enkele minuten later opnieuw een gepaste diepe bal op JOSUAN ,dit keer van AARON, en onze spits mist weinig de laatste weken.  (5-1).  En alsof dat nog niet genoeg was nieuwe diepe bal van AARON naar JOSHUAN nu via de rechterflank.  Deze laatste draait zich vrij, geeft mee aan PREBEN en die plaatst het orgelpunt van een prachtige voetbalavond. Eindstand 6-1.

bottom of page