top of page
ploegfoto_edited.png

Eerste elftal

Klassement

Bezoek de website van Voetbal Vlaanderen voor het huidige klassement van ons eerste elftal.

Staff

Hoofdtrainer        Lander Vermeulen

Hulptrainer           Thomas Soete

Keepertrainer       Johan Lefebvre

wedstrijden

Wedstrijdschema

Komende westrijden?
Volg ons met de RBFA-app

Wedstrijdverslagen

wedstrijdverslagen
desselgem.jpg
_edited.png

04/02/2022 - KWS Desselgem - WS Bellegem

Een gemotiveerde en vinnige tegenstander nam onmiddellijk de wedstrijd in handen door zeer hoog druk te zetten.  Dit resulteerde in 4 corners (sommige ingestudeerde nummertjes) en 2 vrije trappen die telkens gevaarlijk waren. Zo was er Een vrije trap die via de deklat over ging.  De flanken werden stevig onder druk gezet en met hun snelle spitsen was het alle hens aan dek.   In de 10’ minuut was het echter al raak toen hun wel heel snelle spits vanop links naar binnen kwam en onder onze doelman binnenschoot.
Het was pas op de 15’ minuut dat onze jongens voor het eerst de neus aan het venster staken na een goeie tegenaanval.  5 minuten later knappe steekbal van Aaron naar Preben die met links besloot op de keeper. Intussen bleef Desselgem razend gevaarlijk via vooral de linkerflank. Er werden regelmatig bruikbare voorzetten gegeven doch de 2-0 bleef voorlopig uit. Toeval wil dat de 2-0 viel via de rechterflank.  Onze verdediging twijfelde om vooruit te verdedigen en de rood-witten speelden het perfect uit.
Om iets te kunnen rapen was het zaak om voor rust nog te milderen. Zo was er een opening via links doch Leon trapte het leer op de doelman na voorzet van Aaron. 
Vol goeie moed werd de 2e helft aangevangen. Doch in de 47’ minuut was het al game over. Bij het verdedigen werd er weggegleden en het geblokkeerde schot van de desselgemse spits dwarrelde over onze doelman. Boeken toe.
Er was nog een poging van Leon, een prachtige kopbal van Rune op vrije trap van Clement met een prachtige redding van de doelman tot gevolg en dat was het.  
Het werd ook nog 4-0 door een eigen doelpunt via een harde voorzet vanop rechts.
Het enige waar we aanspraak op konden maken was een eer reddend doelpunt maar we scoren zo moeilijk.  Qua intensiteit, beleving en fysieke paraatheid staat tegenstrever Desselgem reeds veel verder en is klaar voor meer.

_edited.png
jong vijve.png

28/01/2022 - WS Bellegem - Jong Vijve

In de eerste 45 minuten werden we getrakteerd op 5 doelpunten.  Ruststand 3-2.
De WSB jongens namen een aarzelende start wat al meteen resulteerde in een gevaarlijk standje voor onze goal.  Goalie Maike bracht redding.
Naarmate de minuten verstreken verdween de nervositeit en  werd WSB sterker.  Dit resulteerde in enkele mooie aanvallen vanop rechts met dito voorzetten. Bij een van die voorzetten beroerde een verdediger de bal met de hand op hoofd hoogte.  De ref aarzelde niet en floot strafschop. Deze werd feilloos omgezet door Preben. Lang bleef de 1-0 echter niet op het bord staan.  Op een ver schot van de Vijfse nr. 10 plofte de bal net onder de lat binnen.  1-1.  De jongens bleven echter niet bij de pakken zitten en vielen opnieuw via de flanken de tegenstrever aan met knappe voorzetten. Een inkomende Rune kopte echter nipt naast.  Op een corner werd de bal slecht weggewerkt en de mee opgerukte Clement kon binnentikken. 2-1.  Er werd nu hoog druk gezet en een door Thomas gerecupereerde bal werd doorgetikt naar Gilles die kalm de bal naast de bezoekende keeper binnen legde. 3-1 en op rozen zo dachten we. Een oud zeer kwam echter weer opsteken en in de toegevoegde tijd van de 1e helft kon de tegenpartij op hoekschop milderen. Na de koffie kwam VIJVE het sterkst uit de kleedkamer en drukte WSB terug gedurende 20 minuten, periode waarin ook de gelijkmaker viel.
Daarna nam WSB terug over en de bezoekende keeper bracht 2 maal redding. Wanneer hij zich ook diende gewonnen te geven stond de paal in de weg op poging van Preben. Indien we willen winnen dienen we nog beter af te werken en met zijn allen beter te verdedigen op hoge ballen.

_edited.png
ruiselede.jpg

22/01/2022 - Groene Leeuwen Ruiselede - WS Bellegem

Wat werd gevreesd voor de wedstrijd werd snel duidelijk.  Een viriele tegenstander die de eerste helft enkel voetbal wilde beletten door het maken van vele fouten. Niettegenstaande dit was WSB voetballend zeer sterk op een moeilijk te bespelen veld.
Dit resulteerde in enkele leuke voorzetten van op links (Gilles en Martin waren heer en meester).  Op een van deze voorzetten kopte Aaron op de paal.  Preben werd in de 16 omver getrokken doch een strafschop bleef uit. Het overwicht resulteerde in 10 hoekschoppen in de eerste helft, doch geen verdiende goal.
Het was de tegenstander die in de toegevoegde tijd een wanhoopschot loste tegen de arm van onze verdediger. Strafschop die mooi werd afgewerkt.  

De 2e helft was van onze kant wat minder met enkele kleine blessures. We kregen zeker nog de kansen op een goal of 2 doch het was de tegenstander die via een counter de eindstand vastlegde.  We vergeten ons opnieuw te belonen.  Wie niet scoort kan uiteindelijk niet winnen.

bottom of page